SOS: Eerste hulp bij cyberpesten & sexting

Cyberpesten en sexting: zaken die de dag van vandaag steeds meer voorkomen in de leefwereld van jongeren. Onderwerpen die de dag vandaag ook steeds meer voorkomen in de actualiteit. Denk bijvoorbeeld aan de recente gebeurtenis waarbij verschillende bv's geconfronteerd werden met uitgelekte naaktfoto's via het internet.
Sexting begint vaak onschuldig, maar mondt regelmatig uit in cyberpesten. Maar wat is dat nu eigenlijk, cyberpesten? Hoe vaak komt het voor? Wat zijn de gevolgen?

Bert Pieters was als tiener slachtoffer én dader van pesten en onderzoekt nu hoe online haat werkt en wat je eraan kunt doen. Hij geeft onder de naam Digisaurus maandag 30 november een lezing voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders die zich soms een 'dinosaurus' voelen in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Riete Neuckermans - psychologe en seksuologe uit Ninove - is tijdens deze lezing aanwezig als gastspreker.

Deze lezing kan live bijgewoond worden, maar wordt ook gestreamd op de Facebookpagina’s van de BibArt-bibliotheken (bib Denderleeuw, bib Erpe-Mere, bib Haaltert, bib Lede en bib Ninove) en op YouTube. De link hiervoor wordt later nog meegedeeld.
Deze lezing is een initiatief van het regionaal samenwerkingsverband BibArt (www.bibart.be) en kadert binnen het project mediawijsheid.

Praktisch
Maandag 30 november om 19.30 uur
EMotia Erpe-Mere
Gratis, verplicht vooraf inschrijven via www.bibart.be/webshop.

Lees verder!